Inte precis ett anteckningsblock, men verkligen inte sixtinska kapellet.

Bloggbygge

Senast valde jag ett nytt tema på bloggen som kändes lite mer uthärdligt, men jag brottas fortfarande med delar av det. Främst RSS-påminnelsen uppe till höger. Hördu, sade jag att jag ville ha dig där eller?

In other news var jag nära på att hoppa av min utbildning härom veckan. Jag har som (något) bekant börjat läsa mer och mer de senaste månaderna och upptäckte strax att jag är bra mer intresserad av litteratur och språk än det jag pluggar. En del har det att göra med att jag läser de tråkigaste kurserna nu i vår men främst beror det på att litteraturen alltid har legat nära hjärtat. Men vad kan man arbeta med då?

Svaret kom i en aha-upplevelse när jag pratade med Patrik som läser till att bli gymnasielärare i engelska – jag kom på mig själv med att tänka vilken lyckost han var som fick läsa språk. Sedan funderade jag lite mer kring själva lärarlinjen, tittade på kursplanen och kände att det nog skulle vara något jag är mer sugen på att göra fram till pensionen än att vara systemvetare. Jag har bara ingen lust med det just nu.

Även om kurserna för stunden är lockande som helkroppsmassage av en shoggoth (och vem är taggad på plugg över huvud taget med det här vädret?) så tycker jag fortfarande om IT-ämnet och vill jobba med det ett par år. Det är dessutom lätt att göra utomlands och kan ge mig erfarenheter och perspektiv som ytterligare fem år i skolan inte klarar av. Kalla det att växa upp ett tag.

Så det är i alla fall vad som är långt, långt bortom horisonten just nu. Mer omgående ska jag träffa Anton när han är hemma över påsk och plugga datorarkitektur (b-l-ä) inför tentan nästa fredag.

Och försöka hitta Martin Erikson. Han läser tydligen också ute i Kista. :O

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: