Inte precis ett anteckningsblock, men verkligen inte sixtinska kapellet.

November nalkas

Ja, det är inte ens tre veckor kvar till NaNo och jag har plöjt igenom två av Fogelströms Stockholmsböcker. Jag ska definitivt låna den sista när jag kommer förbi ett öppet bibliotek men det här i Luma är ett barnbibliotek vilket tydligen innebär att de bara kan ha öppet mellan elva och fem på vardagar.

Är det något fel med att ha öppet när vuxet folk faktiskt är hemma och kan komma förbi? Eller främjar biblioteket bara pliktskyldigt läsning för de yngsta för att de måste? Det låter som en både tragisk (och oprofessionell) inställning för ett bibliotek. För att inte tala om hur gräsligt det är att försöka studera där när 90% av besökarna är under tio år.

Så snälla Lumabiblioteket, låt portarna stå öppna bara en timme till så har ni hundratals fler potentiella besökare som dessutom bättre uppskattar ert utbud.

Till exempel Fogelströmböckerna, de är fantastiskt mysiga. De är dock inte så mycket Stockholmslektion som jag hade väntat mig, och inte heller mycket historialektion utöver små pikanta detaljer om livet i svunna Stockholm, det är främst karaktärerna som befolkar Fogelströms stad som ger mig lust att pressa igenom ytterligare en bok av bara farten. Plus att den sista boken täcker den nog starkaste brytningen mellan det nya och gamla Stockholm.

Så den ska jag låna på biblioteket, och be dem se om de kan hålla öppet en timme till på kvällarna, nästa gång jag kan komma förbi. Vilket är på lördag. Så vad fan ska jag läsa till dess? Jag tror att jag har någon halvfärdig Göran Hägg sedan i våras, det blir nog bra.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: