Inte precis ett anteckningsblock, men verkligen inte sixtinska kapellet.

Asfaltsdjungeln

Så, här var då det där blogginlägget jag lovade er i januari. Äh, var inte sådan.

Innan jag presenterar något med någon sorts substans delar jag med mig av en till förändring i WordPress. Jag tryckte på ‘New Post’ och det här dök upp:

Titta på allt lull där uppe. ”Read Blogs” och ”Freshly Pressed”? Nej tack, framsidan tryckte upp dem i ansiktet på mig och jag navigerade bort från dem när jag indikerade att jag ville skriva något själv. ”Topics”? Okej, det kastas inte på mig när jag besöker startsidan, men samma grej gäller där. Och ”My Blogs” och ”My stats”? Har jag inte redan det någonstans?

Jo, tillsammans med alla andra relevanta funktioner i min dashboard som jag är van vid att den dyker upp när jag loggar in (och som jag raskt lyckades luska fram):

Att klaga över det här är väl att slåss mot väderkvarnar och de är förstås fria att uppdatera sin sida som de vill, men är det nödvändigt att gömma kontrollen över min blogg på det viset? Och ”Post a Video”, ”Post a Photo” och alla de där grejerna? Tack, men allt det där kan jag göra bättre på YouTube, TwitPic och alla de andra mer fokuserade tjänsterna ni försöker konkurrera med. Ni är en bloggtjänst, lev med det. Plus att ni redan tillåter att det där bakas in i blogginläggen.

Ja, ja.

Den senaste tiden har varit väldigt stressad, vilket alltid är frustrerande: behovet och anledningen att skriva av mig finns men jag har absolut ingen tid eller ork. De senaste veckorna har varit ett praktexempel på det, först tillbringade jag en hel vecka med att förbereda en redovisning som tog tio minuter att göra i tisdags och sedan dess har jag haft en tenta varannan dag. I natt var första gången jag kunde vila ut på hela den tiden så jag sov från fucking tolv till tolv utan att känna mig skyldig över att slappa bort pluggtid och det var typ det bästa någonsin.

Det känns också bra att få en legitim paus från plugget, för min motivation har gett vika i nästan direkt proportion till den (löjliga) arbetsbördan och nu lider jag inte ens igenom det på ett få-skiten-överstökad-sätt utan bara ett varför-ska-jag-lära-mig-det-här-jag-kan-ju-vara-naken-i-solen-sätt. Vilket har sin grund i att jag kom fram till att jag troligen ska hoppa av lagom till att de mest krävande kurserna någonsin dragit igång.

Så i höst ska jag ta ett tekniskt basår för att känna efter hur det känns med ett annat ämne (och om jag ska läsa något annat så är det samhällsbyggnad på KTH vilket jag faktiskt behöver basåret till). Officiellt sett. Mindre formellt tycker jag att man kan sänka hela datorbranschen i sjön och lägga alla pengar och all möda på att lösa riktiga ekonomiska och demokratiska problem istället och den känslan var lite vad som från början fick mig att inse att jag behöver en paus. Och att jag nog är mer samhällsvetare än jag trodde.

Och det är vad som har upptagit min tid på sistone, tillsammans med ACTA, SOPA och allt annat vedervärdigt som urholkar personliga rättigheter i Mammons namn. Men nog om det. Jag håller fortfarande på att hämta mig efter de senaste månadernas kursarbete, så jag återkommer med något mer utförligt när hjärnan är mindre mos (bara det här tog över en timme att skriva).

Något jag faktiskt funderar på om det visar sig att jag inte fick med mig en förkylning från den där sista tentan är dock att spontant åka till Malmö några dagar och hälsa på Chriss och Linus. Det skulle vara skönt med ett par dagar spontan semester nu mellan kurserna.

Annonser

Kommentarer till: "Asfaltsdjungeln" (1)

  1. Ja, kom till Malmö! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: