Inte precis ett anteckningsblock, men verkligen inte sixtinska kapellet.

Renovering

Det är noga det här med bloggande.

Nya år, nya tag. Att få upp bloggen till 2013 med ny läslista och nya skrivarvanor har jag tänkt på ett tag, men min internetexil inför Django lät mig skjuta på det fram till senaste helgen och sedan dess har jag mest pluggat. Idag fann jag lite andrum, även om jag behöver plugga, jobba och köpa present, och ska åtminstone ordna en snabb uppdatering.

 

Sedan sist har mycket hänt, främst i skolväg. En termin på KTH lärde mig ungefär lika mycket som första året på SU. Även om hösten vid första anblick känns som övningar, labbar och föreläsningar i en ohanterbar massa så känner jag ändå att jag har koll inför vårterminen, vilket är imponerande på sitt eget vis. Det är klart att man pluggar ordentligt om tempot tvingar en, men jag är glad att terminen slutade när den gjorde för jag fick magkatarr och kände mig nära att gå in i väggen mot slutet.

Efter tentorna i mitten av december var det en månad ledigt – vilket kändes som, typ, det bästa som någonsin hänt mig – och nu är jag tillbaka i sadeln med arbete och än värre kurser men jag misströstar icke, för nu läser vi bara två kurser åt gången vilket gör all skillnad i världen.

 

Till jul fick jag böcker, och en av dem är skriven av min mamma! Hon har de senaste åren jobbat på en bok om feriebarn som skickades att bo på bondgårdar under 40- och 50-talets somrar (en sorts föregångare till kollo) som är full med intervjuer med tidigare feriebarn, bland annat min pappa och hans syskon, och foton. Efter mycket jobb och en hel del problem kring utgivningen kom den ut bara några dagar innan jul, så hon kunde plocka hem ett exemplar var åt alla i familjen. Det är en mysig bit svensk historia som jag ser fram emot att sätta tänderna i under våren.

 

Aaah, det här börjar ta lång tid och jag har saker att hinna med idag men jag kommer tillbaka! Häromdagen började jag gå igenom 2012 för mig själv och en del av det lär dyka upp här, tillsammans med… allt. Nu måste jag iväg och handla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: